Vilka är vi?

Vi som bedriver uppfödning heter Pontus och Adriana. Vår familj består av oss, sonen Milo och dottern Minea. Samt katterna Coco och Ares. Vi båda har livslång vana av katt, men intresset för just raskatt och uppfödning av ragdoll började 2019 när vi införskaffade oss vår första ragdoll; S* Mizitas CoCo

Jag, Adriana är 30 år och pluggar sista terminen på sjuksköterskeprogrammet i Skövde. På fritiden tränar jag, läser böcker och bakar. Jag älskar heminredning, mina nära, kära och god mat. Mina hobbies är TV-/datorspel, film och serier, att teckna och måla.


Jag, Pontus är 30 år och före detta kock som nu jobbar som brandman på heltid. På fritiden är jag med min familj och vi sysselsätter oss med allt man kan tänkas hitta på. Träning är en stor del av mitt liv och när tid finnes så är jag antingen på en fotbollsplan eller på gymmet. Har även ett stort intresse av odling och att pyssla hemma med olika projekt.

Vårat arbete

Våra katter vistas med oss i hemmiljön för att bli ordentligt socialiserade, hanterade och utsättas för allt dagligt stök och buller som sker runt om i hushållet. Katterna växer upp med kvalitetsfoder och kattsand.. Vi ser till att katterna vid leverans är rumsrena och vana med att bli kloklippta, borstade och vid behov duschade. Se fliken "Kattungar" för mer information inför leverans.

Vårat mål

Vi strävar efter att ta fram väl socialiserade, friska och rastypiska individer till främst sällskap. I vissa fall även till utställning och avel. Vi bedriver vår uppfödning enligt Sveraks och Jordbruksverkets riktlinjer och rekommendationer för god avel och djurhållning.

Vi ser till att djuren avsedda för avel är scannade och DNA screenade mot hjärt- och njursjukdomar samt blodgrupperade.

Långsiktigt avelsmål är att avla på individer som är friska och sunda i temperament och fysik. Inför parning kontrollerar vi honan och hanens stamtavla för att undvika dvärgväxtproblematiken ragdollrasen har, för att fortsätta bibehålla en frisk ras. Vi vill främja och värna om ansvarsfull, långsiktig, hållbar och omsorgsfull avel. Vi vill sprida kunskap och i så stor mån som möjligt kunna finnas där för våra köpare om de behöver råd och stöd.