Vilka är vi?

Vi som bedriver uppfödning heter Pontus och Adriana. Vår familj består av oss, sonen Milo och dottern Minea. Våra katter heter Lotta, Coco och Ares och vårat katteri är beläget intill ån Tidan i Mariestad. Vi båda har livslång vana av katt, men intresset för just raskatt och uppfödning av Ragdoll började 2019, när vi införskaffade oss vår första Ragdoll; S* Mizitas CoCo

Vårat arbete

Våra katter vistas inne tillsammans med oss och lever i vår hemmiljön för att bli ordentligt socialiserade, hanterade och utsättas för allt dagligt stök och buller som sker runt om i hushållet. Katterna växer upp med kvalitetsfoder; FourFriends och kattsand från Odorlock. Vi ser till att katterna vid leverans är rumsrena och vana med att bli kloklippta, borstade och duschade. Se fliken "Kattungar" för mer information inför leverans.

Vårat mål

Vi strävar efter att ta fram väl socialiserade, friska och rastypiska individer främst till sällskap. Vi säljer enbart avelsdjur till registrerade uppfödare. Vi bedriver vår uppfödning enligt SVERAKs riktlinjer, Djurskyddslag (2018:1192) och Jordbruksverkets riktlinjer och rekommendationer för god avel och djurhållning.

Vi ser till att djuren avsedda för avel är scannade och DNA screenade mot hjärt- och njursjukdomar utan anmärkning. 

Långsiktigt avelsmål är att avla på individer som är friska och sunda i temperament och fysik. Inför parning kontrollerar vi honan och hanens stamtavla för att undvika inavel och den dvärgväxtproblematik ragdollrasen har, för att fortsätta bibehålla en frisk ras. Vi främjar och värnar om en ansvarsfull, långsiktig, hållbar och omsorgsfull avel. Vi vill sprida kunskap till konsumenter och i så stor mån som möjligt kunna finnas där för våra köpare när de behöver råd och stöd.